Tips Menulis

Antara tips menulis yang Arif boleh share sepanjang Arif jadi penulis dekat Social Media ni je. Boleh lah ambik sikit tips ni sebagai satu langkah untuk jadi penulis yang terbaik satu hari nanti. Kita tak perlu pun jadi penulis terkenal. Jadi yang terbaik je. Yang lebih baik dari semalam. In sya Allah. Okay, this is my few writing tips:

  1. Belajar menulis dengan orang yang dah terkenal or best-seller.
  2. Belajar menulis dalam mana-mana buku writing. English punya lagi bagus.
  3. Wajib tulis satu kali sehari. Supaya skill writing kita tak tumpul.
  4. Banyakkan tengok drama and movie untuk dapatkan feel menulis.
  5. Kelilingkan diri kita dengan orang yang suka menulis dan membaca.

Okeh, kalau ada lagi tips menulis, Arif akan update dekat sini je. In sya Allah berguna untuk korang in the future. Good luck untuk penulisan korang! 😇