Songs Review

We All Lie

Singer: Ha jin | Written By: J. Choi

Rating: 5 out of 5.

I repeatedly hear this song. Like an ear-worm to me. Seriously lagu ni boleh relate gila dalam hidup kita. Actually ini ialah soundtrack kepada drama SKY Castle. SKY Castle ialah drama yang hit tahun 2018-2019.

Soundtrack SKY Castle

Ramai tak perasan juga ada drama ni sebab dia punya cover depan mungkin kurang menarik pada remaja. Orang dewasa mungkin akan tengok cerita ni. So, kira macam underrated jugak la drama ni.

Lagu ni cuba nak bagitau berapa ramai orang yang dalam ni yang suka menipu untuk sorokkan kebenaran. Sesuai dengan drama SKY Castle. Diorang pretend macam ada banyak kejayaan, honour, money.

Padahal sebaliknya. Setiap orang cuba menyembunyikan masalah diorang dahulu. Cuba sorokkan embarrasment masa lepas diorang. Memang tak patut lah. Kenapa nak malu dengan benda lepas?

Apa salahnya, kita cakap saja perkara sebenar? Jujur kan lebih baik. Allah sayang orang yang jujur. Dan Allah pun sentiasa berpihak kepada kebenaran.

Okay, lagu ni jugak ada line yang saya suka. Which is:

Shout it out! What do you want for the world? Money, honour, beauty everything you want. Play with a mask and hide the truth. People cheat each other right?

Ha Jin ❤️

Masa lyric ni memang tersentap gila lah. Terkesan gila. Macam dapat feel pulak untuk buat next novel Arif. Hehe. Tapi memang best lyric dia. You guys should dengar.

Betul. Dunia ni sementara. Tak guna kejar duit, penghargaan, dan kecantikan kalau hati yang ikhlas, kejujuran, kebenaran tu takde. Kosong.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.