K-Drama Reviews

SKY Castle 🏰

Rating: 5 out of 5.

5 Stars for them! Eventhough I haven’t finished watch the drama yet. Haha

Currently, I’m watching this korean drama. First episode pun dah mind-blown. Apatah lagi episode kedua, ketiga, dan seterusnya. Best gila jalan cerita dia. Okeh, cerita dia pasal 5 keluarga. Cuma 1 keluarga yang pertama ada something happen pada diorang. Korang kena tengok sendiri la.

Actually ramai orang kata pasal 4 orang keluarga. Tapi bagi Arif ada 5 keluarga semua sekali. Ok, 4 orang keluarga ni tinggal dalam kawasan kejiranan yang kaya raya. Kawasan rumah Villa la kiranya.

4 keluarga ni ada personaliti yang berbeza-beza. Ada mak yang baik. Ada mak yang suka pressure anak diorang suruh study sampai berjaya. Sampai dapat kerja yang bagus. Sampai dapat jadi kaya-raya.

Ada jugak ayah yang suka pressure anak dia supaya jadi berjaya macam dia. Banyak sedih lah drama ni. Banyak pengajaran yang kita boleh ambil. Siapa kata drama korea ni banyak cium-cium je?

Takde lah. Tak semua yang banyak cium. Ini antara drama yang sangat sikit adegan romance. Semua berkisarkan benda yang kita boleh perhati di sekeliling kita. Parents yang suka pressure anak-anak supaya belajar.

I think parents nowadays are too insecured for their children’s position in life. They afraid they become like them in the past. Not educated and poor. Children sometimes just need a break. They are not cattles to be pressured and push everywhere parents want them to go.

Children has their freedom and opinion. Please hear them.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.